informatie

Praktische tips voor in Calella

Alles wat je moet weten over Calella

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Calella? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een beetje kennis hebt van de gang van zaken in Calella. Daarom vind je in dit artikel wat handige algemene informatie die belangrijk kan zijn voor jou. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel een stuk wijzer geworden wat betreft de gang van zaken in Calella. Dan kunnen jij en je vrienden optimaal genieten van een welverdiende vakantie in Calella.

Weer in Calella

Het weer is natuurlijk een van de belangrijkste redenen waarom vele jongeren jaarlijks naar Calella komen. Naast het gezellige uitgaansleven, de leuke activiteiten en de mooie stranden, is het weer hier ook uitstekend. Met een gemiddelde temperatuur rond de 27 graden zal je het niet snel koud krijgen in Calella. Zorg wel dat je je goed insmeert, vooral de eerste dagen dat je naar het strand gaat. De frisse zeewind zorgt ervoor dat de zon koeler aanvoelt. Toch schijnt de zon volop en is de kans op verbranden altijd aanwezig. Als je de eerste paar dagen jezelf goed insmeert, dan kan je gewoon de hele vakantie lang lekker genieten van de zon. Het zou natuurlijk zonde zijn als je telkens in de schaduw moet blijven.

Alle aanbieders met jongerenvakanties naar Calella vergelijken

Geldzaken

In Calella kan je gewoon met de euro betalen. Je kan hier ook gewoon met je Nederlandse bankpasje pinnen bij pinautomaten. Wel is het aan te raden om te pinnen bij een automaat die bij een bank in de buurt zit. Als er dan iets mis gaat, dan kan je gelijk om hulp vragen bij de desbetreffende bank.

Reisdocumenten

Om in Calella te komen, moet je in bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Zonder deze documenten wordt het heel lastig om het vliegtuig in te komen.

(Drink)water

Het kraanwater in Calella zou je kunnen drinken. Toch wordt het afgeraden. Je kan beter flessen water in de supermarkt halen. Deze flessen zijn vrij goedkoop. Zorg ervoor dat je dus naast alle alcohol ook genoeg water hebt. Tandenpoetsen kan overigens wel gewoon met kraanwater.

Taal

De Taal die gesproken wordt in Calella is uiteraard Spaans. Maar omdat dit dorpje nogal toeristisch is, kunnen veel mensen hier ook een aardig woordje Engels. Daarnaast zijn er zelfs een aantal bewoners bij die ook Nederlands kunnen spreken. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om je Spaanse spreekvaardigheden.

Vervoer

Er zijn veel manieren om van A naar B te komen in Calella. Als je ergens in de buurt moet zijn, dan kan je gaan lopen. Ook een fiets huren is een optie. Daarnaast kan je ook een auto huren. Dit is natuurlijk leuk want dan kan je op je eigen houtje de omgeving gaan verkennen. Daarnaast kan je gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo rijden er ook bussen naar het bekende Lloret de mar. Ook reisorganisaties bieden vaak reizen aan naar Lloret. Je kan de plaatselijke reisleiding om meer informatie vragen wat betreft georganiseerde reizen.

Meer ontdekken over Calella?

Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van de gang van zaken in Calella & kan je nu zonder zorgen lekker genieten van een heerlijke vakantie in Calella. Natuurlijk is er nog zo veel meer te doen in Calella. Daarom is het verstandig om even verder te kijken op deze site. Hier vind je onder andere informatie over het uitgaansleven, de activiteiten & de prachtige stranden van Calella. Ook wordt op de blog regelmatig een nieuw bericht geplaatst. Deze berichten zijn interessant voor alle Nederlandse jongeren die naar Calella gaan of willen gaan. Houdt de site dus goed in de gaten!

Handige tips & blog

Calella: de langste winkelstraat van de costa!

Uitgebreid winkelen in Calella Wil je winkelen aan de Costa Brava, dan heb je twee opties: het zeer commerciële centrum van Lloret de Mar of het rustige Calel...

Bezoek Millenium vanuit het bruisende Calella

Het grootste feest aan de Costa Brava De meeste vakantiegangers in Calella zien Millenium als het nummer één feest aan de Costa Brava. Millenium brengt jou v...