informatie

Vuurtoren van Calella

De bekende vuurtoren van Calella

Heb jij na het hele dag op het strand hangen ook zin om wat cultureels te gaan bekijken? Daar hoef je in Calella het strand niet voor af. Breng een bezoekje aan de beroemde vuurtoren Sant Sebastia!

De vuurtoren van Sant Sebastia heeft een bereik van 50 mijl, en is gemonteerd op een cilindrische toren 12 meter hoog in de Cap de Sant Sebastia. Dit is een klif 168 meter van de zee. De vuurtoren werd geopend in 1857, en het uitzicht is een van de wijdste én mooiste van de hele Costa Brava. In het plaatsje bij de vuurtoren vind je ook de kerk van Sant Baldiri en kun je de de verdedigingstoren van de Iberische nederzetting bekijken.

De vuurtoren is elke dag geopend van 10:00 tot 14:00. In Spanje is vanaf ongeveer 12:00 de tijd dat de Spanjaarden hun siësta houden, de meeste openbare gelegenheden zijn dan dicht. De perfecte timing dus om dan de vuurtoren te bezoeken!

Alle aanbieders met jongerenvakanties naar Calella vergelijken

Handige tips & blog

Calella: de langste winkelstraat van de costa!

Uitgebreid winkelen in Calella Wil je winkelen aan de Costa Brava, dan heb je twee opties: het zeer commerciële centrum van Lloret de Mar of het rustige Calel...

Bezoek Millenium vanuit het bruisende Calella

Het grootste feest aan de Costa Brava De meeste vakantiegangers in Calella zien Millenium als het nummer één feest aan de Costa Brava. Millenium brengt jou v...