informatie

Waterworld in Lloret de Mar

Een waterwereld op korte afstand van Calella!

Wat is er nu lekkerder dan je op een hete dag te buiten gaan in het grootste waterpark van Europa? Tijdens jouw vakantie in Calella mag een bezoek aan Waterworld Lloret de Mar dan ook echt niet ontbreken. Dit waterpark is net gelegen buiten het centrum van Lloret de Mar en is het meest gave waterpark van de Spaanse westkust. De totale oppervlakte van dit waterpark bedraagt dan ook ruim 140.000m2, dus je hoeft je absoluut niet te vervelen! Het park heeft een ruim scala aan glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en andere waterattracties.

Alle aanbieders met jongerenvakanties naar Calella vergelijken

Speed Furious waterworld
Sinds de zomer van 2010 heeft Water world Lloret de Mar misschien wel de tofste glijbaan die er bestaat. Een veertig meter hoge glijbaan waarbij je bijna verticaal naar beneden glijdt. Je staat namelijk op een luikje dat zich opent waarna je binnen een flits horizontaal onderaan de glijbaan ligt. Deze glijbaan moet je zeker geprobeerd hebben tijdens je bezoek aan het waterpark Lloret de Mar!

Vervoer en openingstijden
Het vervoer naar dit enorme waterpark is uitstekend geregeld. Vanuit alle bekende vakantiebestemmingen in de Costa Brava (Lloret de Mar, Tossa de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar en Calella de la Costa) rijdt een gratis shuttlebus naar Waterworld Lloret de Mar. Deze gratis shuttlebus vertrekt elk half uur vanuit deze plaatsen richting Waterworld. Waterworld is in het hoogseizoen geopend van 10 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds. Om het hele park door te gaan heb je ook zeker een hele dag nodig.

Wat kost een bezoekje aan Waterworld Lloret de Mar?
Voor Waterworld Lloret de Mar betaal je rond de €25,- entree per persoon voor een volledige dag, maar via de verschillende reisorganisaties zijn speciale afspraken gemaakt waardoor je voor een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Vraag hiernaar op je bestemming bij de reisleiding van je reisorganisatie.

Tips voor je bezoek aan Waterworld Lloret de Mar
Het is handig om Waterworld Lloret de Mar op een doordeweekse dag te bezoeken, dus van maandag tot en met vrijdag. In het weekend komt ook de lokale bevolking het park bezoeken, waardoor het op zaterdag en zondag een stuk drukker is dan op de doordeweekse dagen. Daardoor kunnen de rijen in het weekend een stuk langer worden, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens een bezoek aan het waterpark. Een tip voor de busreizigers is om op de laatste dag van je vakantie (dus de vertrekdag) het waterpark te bezoeken. Meestal moet je al vroeg uitchecken uit het hotel, appartement of camping, terwijl de meeste busreizen pas in de avond terug vertrekken richting Nederland. Daardoor heb je direct een mooie invulling voor je laatste vakantiedag en besteed je deze optimaal!

Voor meer info, check de website van Waterworld Lloret de Mar: http://www.waterworld.es/

Handige tips & blog

Calella: de langste winkelstraat van de costa!

Uitgebreid winkelen in Calella Wil je winkelen aan de Costa Brava, dan heb je twee opties: het zeer commerciële centrum van Lloret de Mar of het rustige Calel...

Bezoek Millenium vanuit het bruisende Calella

Het grootste feest aan de Costa Brava De meeste vakantiegangers in Calella zien Millenium als het nummer één feest aan de Costa Brava. Millenium brengt jou v...